HSK üyeleri seçimi için TBMM’de alt komisyon kuruldu
HSK’de görev süresi dolacak 5 üyenin yerine seçilecek adayların belirlenmesi için TBMM’de alt komisyon kuruldu.

Fotoğraf: ANKA
Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) görev süresi dolacak 5 üyenin yerine seçilecek adayların belirlenmesi için toplanan TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'da aday adaylarının başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıklarına ilişkin çalışma yürütecek bir alt komisyon kurulmasına karar verildi. Alt komisyonun onay verdiği isimler arasından seçilen 15 aday, 6 Mayıs’ta toplanacak Karma Komisyon’da Genel Kurul’da oylanmak üzere belirlenecek.
TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, AKP Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt Başkanlığı’nda toplandı. Karma Komisyonda, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nda (HSK) görev süresi dolacak 5 üyenin yerine seçilecek aday adaylarının başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıklarına ilişkin çalışma yürütecek bir alt komisyon kurulmasına karar verildi.
AKP Samsun Orhan Kırcalı ile Ankara Milletvekili Murat Alparslan, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve DEM Parti Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki’den oluşan alt komisyon, aday adaylarının başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıklarına ilişkin yürütecekleri çalışmaların ardından 25 Nisan’da Karma Komisyon'a raporunu sunacak. Alt komisyonun onay verdiği isimler arasından seçilen 15 aday, 6 Mayıs’ta toplanacak Karma Komisyon’da Genel Kurul’da oylanmak üzere belirlenecek.
101 başvuru yapıldı
HSK'da boşalacak 5 üyelik için 8 Nisan’da başlayan ve 16 Nisan itibarıyla sona eren sürede TBMM Başkanlığı’na 101 başvuru yapıldı. HSK üyeliği için TBMM Başkanlığı’na 48 Yargıtay üyesi, 6 Danıştay üyesi, 8 yüksek öğretim üyesi ve 39 avukat başvurdu.
TBMM tarafından seçilecek 5 üyenin 3’ü Yargıtay üyeleri arasından, 1 üye Danıştay üyeleri arasından, 1 üye ise hukuk alanında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından belirlenecek. Karma komisyon, her 1 üyelik için 3'er aday belirleyecek. TBMM Genel Kurulu’nda yapılacak gizli oylama ile bu adaylar arasından seçilen 5 kişi HSK üyesi olacak. (ANKA)
EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sömürü tekerine çomak
Öz-Ka Lastik firmasının büyümesi, Türkiye’deki tüm patronların büyüme öyküsünün özeti: Düşük ücret, düşük vergi, yabancı kiralık işçi, kamu ihaleleri, sendikal bürokrasiyle imzalanan satış sözleşmeleri! “Artık yeter, böyle gitmez” diyen Öz-Ka işçileri, kendilerinden habersiz imzalanan sözleşmeye tepki göstererek fiili greve çıktı, “Sözleşme yenilensin” dedi.

İlle de çocuk işçi olsun!

Sınıfa saldırılar artarken direniş de kök salıyor

Sendikacılar 1 Mayıs’ın anlamını bilmiyor mu?

Evrensel'i Takip Et